русенски университет ректорат

Русенският университет домакинства иновационен лагер в Световната седмица на предприемачеството

На 17 ноември клубът по предприемачество „Успешните хора“ при МГ „Баба Тонка“ – Русе организира Иновационен лагер 2018 за ученици от 10 до 12 клас. За поредна година Русенският университет ще бъде партньор и домакин на инициативата. Тя е част от Световната седмица на предприемачеството, която в България се провежда за единадесета поредна година. Откриването е в 9:30 часа в зала 2.101.

Учениците ще бъдат разделени в отбори и ще трябва да предложат идеи за решаване на проблема с младежката безработица. Екипите ще имат достъп до Интернет, компютри и четири часа за да подготвят презентациите си. В 12:30 часа в зала 2.101 ще започне изслушването на отборите от журито, като всеки екип ще има 3 минути, за да защити тезата си. Победителите ще бъдат обявени и наградени в 14:00 часа.

За членове на журито са поканени: доц. д-р Десислава Атанасова – декан на факултет „Природни науки и образование“, гл. ас. д-р Свилен Кунев – преподавател във факултет „Бизнес и мениджмънт“, Вихрен Ганев – член на Управителния съвет на Startup Factory, Звезделина Минкова – NN България, офис Приста Русе.

Иновационният лагер е образователен подход, разработен от Джуниър Ачийвмънт-Янг Ентърпрайз Европа (JA-YE Europe), който развива предприемаческите нагласи на младите хора, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове.

В Световната седмица клубът по предприемачество „Успешните хора“ организира и Работилница за малки и големи „Практическа магия за сбъдване на мечти“, която ще се реализира подкрепата на NN България. От 9:00 часа в Корпус 2 на Русенския университет ученици от 5 клас, заедно с един представител на семейството ще участват в интерактивен и много забавен открит урок по предприемачество и ще развият качества като работа в екип, съобразителност и целеустременост.

Тази година Седмицата на предприемачество ще бъде отбелязана в цялата страна с повече от 170 инициативи, в които се очаква да се включат над 4000 ученици.

Сподели:

Още новини от деня