Зам. - министърът на образованието Таня Михайлова в Русе: Общо 144 учители и 142 ученици в страната са заразени с коронавирус

Русенският университет изгражда професионалисти, заяви заместник-министър Таня Михайлова

Седемдесет и пет години от създаването на Русенския университет е изключително значима годишнина. Седемдесет и пет години нито са много, нито са малко, но в това бурно развитие на технологиите Русенският университет доказа, че може да изгражда професионалисти, които са адекватно подготвени веднага за реализация. Това каза заместник-министърът на образованието Таня Михайлова, която този следобед присъства на тържествено събрание във висшето училище в крайдунавския град.

Заради пандемията от коронавируса на събитието присъстваха ограничен брой представители на ръководния състав на университета и официални гости. Събранието бе излъчвано онлайн в YouTube канала на висшето училище.

Таня Михайлова каза, че в много сфери студентите на Русенския университет се реализират успешно.

Ректорът чл.-кор. проф. Христо Белоев заяви, че 75 години е достатъчно време Русенският университет да се утвърди като водеща образователна и научна институция.

„Университетът има много с какво да се гордее. Постиженията ни са достойни за уважение от нашите партньори. Изградихме се като една устойчива образователна структура, уважавана в целия свят“, каза Белоев.

Началото на празничната програма бе поставено тази сутрин с поднасяне на венец пред паметника на Ангел Кънчев – патрон на университета.

Открита бе и постерна изложба „75 години Русенски университет“. Експозицията с 20 табла проследява в хронологичен ред всички по-важни събития в университета през последните пет години.
Представени бяха и четири юбилейни издания – празничен брой на вестник „Студентска искра“, книгата „Пожелай свободата“, посветена на 170 г. от рождението на Ангел Кънчев и на 75-годишнината на Русенския университет, книгата „РУморески“- с весели случки от живота на Русенския университет в периода 1945-2020 година, както и виртуален албум „75 години Русенски университет“.

/Източник – БТА/

Сподели: