Русенският университет отвори вратите си за кандидат-студентите

Днес, 28 март 2024 година, в Канев център на Русенския университет се проведе Ден на отворените врати. По време на събитието, което е вече традиция за Русенския университет, факултетите и филиалите подредиха свои представителни щандове, а учебните зали и лабораториите отвориха врати за кандидат-студентите, родители и учители.

Щандовете на осемте факултета и трите филиала бяха отрупани с много иновации и разработки. В Деня на отворените врати бяха откроени качествата и предимствата на факултетите и филиалите на Русенския университет. Бяха направени и демонстрации на техника.

Ректорът на университета проф. д-р инж. Пламен Кангалов приветства гостите с добре дошли и насърчи учениците да се запознаят с Русенския университет, който предлага обучение в почти всички области на висшето образование и сами да се убедят, че това е правилният избор за тях. Той подчерта, че освен обучение в университета, ще имат възможност да участват в различни професионални, културни и спортни клубове в зависимост от своите интереси. Ректорът проф. д-р инж. Пламен Кангалов пожела на учениците успешно завършване на средното образование и изрази надежда на 16 септември отново да са в университета.

След официалното откриване на събитието ректорът проф. д-р инж. Пламен Кангалов и зам.-ректорите по научноизследователската дейност доц. д-р Десислава Атанасова и по учебната работа проф. д-р Генчо Попов разгледаха всички щандове на факултетите и филиалите.

Програмата включваше провеждането на викторина на тема „Какво знам за Русенския университет“ и томбола за регистрираните посетители, на които бяха раздадени много награди.

Проведе се и конкурс за мотивационно писмо за кандидатстване в Русенския университет. В него се включиха зрелостници, които споделиха очакванията си от обучението и бъдещото си професионално и личностно израстване, какво би ги стимулирало да учат в Русенския университет и как си представят хода на учебния процес, доколко важни са преподавателите и средата за развиване на творческите заложби, могат ли да се съчетават науката и свободното време. Тримата най-добри автори: Мартина Пенкова, Теодора Маринова и Росица Влаева получиха награди.

Студентските клубове бяха подготвили вълнуваща културна програма с участието на момичета от мажоретния състав на Русенския университет и танцьорите от клуб по спортни танци „Настроение“.

Сподели: