студенти виетнам русенски университет

Русенският университет посреща за първи път преподаватели и студенти от Виетнам по програмата Еразъм +

Време за прочитане: < 1 мин.

За първи път Русенският университет посреща студенти и преподаватели по програма Еразъм+ от Виетнам. Университетът, с който е подписано двустранното споразумение е Нонг Лам в град Хо Ши Мин. 

Днес на посещение в Русенския университет пристигна д-р Nguyen Tran Phu – преподавател в област „Машинно инженерство“. Той се срещна с ректора чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, председателя на Общото събрание проф. д-р Велизара Пенчева и декана на факултет „Природни науки и образование“ доц. д-р Десислава Атанасова.

Заедно обсъдиха възможностите за надграждане на сътрудничеството между двата университета чрез разработването на съвместни научни проекти, семинари и други. 

През месец февруари, за обучение през летния семестър в русенската Алма Матер пристигнаха трима студенти от Хо Ши Мин. Двама от тях са в специалност „Машинно инженерство“ и един – в „Компютърни науки“. Студентите изучават CAD системи, CAM системи, обработка на изображенията, Интернет технологии и други, съобразно тяхната учебна програма.

Сподели:

Още новини от деня