Русенски университет „Ангел Кънчев“ обявява състезание на тема: „Науката преобразява живота“

Русенският университет се включва в Европейската нощ на учените

Време за прочитане: < 1 мин.

Европейската нощ на учените е ежегодно събитие, осъществявано в рамките на проект по програма Хоризонт 2020. Основна цел на събитието е да засили обществената осведоменост и интереса към науката и иновациите, да открои мястото и влиянието на науката в обществения живот и да привлече млади таланти към науката и кариерата на учения.

Русенският университет „Ангел Кънчев“ е член на консорциума от университети и изследователски институти по проекта К-ТРИО 4, насочен към организиране и провеждане на Европейската нощ на учените в 6 български града – Бургас, Варна, Пловдив, Русе, София и Стара Загора. Проектът предоставя на българските граждани възможност за участие в различни инициативи, като ги прави съпричастни към иновативни научни постижения и творчески таланти на учените.

Русенският университет организира Европейска нощ на учените още от нейното първо издание през 2006 г., като инициира различни конкурси, изложби, дискусионни клубове, ателиета на млади таланти и други интересни и вълнуващи събития.

През 2020 г. провеждането на Европейската нощ на учените в Русенския университет съвпада с поредицата от инициативи, посветени на 75-годишнината на университета. Тази знаменателна годишнина насища събитията от програмата на Нощта с особена тържественост и празничност и организаторите са уверени в техния широк обществен отзвук.

Сподели:

Още новини от деня