русенски университет фасада

Русенският университет трансферира иновационни образователни технологии от Европа към Централна Азия

Време за прочитане: < 1 мин.

Брюксел одобри 5-то предложение на Русенския университет за създаване на мрежа от университети. Но този път мрежата не е чисто европейска, а евразийска, защото в нея са включени по няколко университета от пет централноазиатски страни – Казахстан, Киргистан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

Целта на проекта е модернизиране на системите на висшето образование на тези страни чрез активно и ефективно прилагане на иновационните образователни технологии. Между основните задачи на проекта са разработването на концепция за адаптиране на образователната система към дигиталното поколение и съставяне на нейна основа на Програма за дигитална трансформация на образованието. Поради тази причина в проекта са включени и образователните министерства на партньорските страни, които ще бъдат представяни от ресорните зам.-министри.

Проектът е на второ място от общо шест одобрени проекта, при няколко десетки подадени заявки.

Одобряването на този мащабен проект е още едно признание за лидерската роля на Русенския университета в областта на ИКТ-базираните образователните иновации, които се развиват и внедряват в него от 2000 г. насам.

Сподели:

Още новини от деня