Русенският университет чества 74 години от основаването си

Свилен Иванов сред официалните гости на тържественото честване по повод Деня на Русенския университет

Заместник областният управител на област Русе Свилен Иванов беше сред официалните гости на тържественото честване по повод Деня на Русенския университет и 74-та годишнина от неговото основаване.

„Аз също съм възпитаник на Русенския университет, на неговия Юридически факултет и съм изключително горд с това! Благодарен съм за образованието, което ми беше предоставено тук!

74 години са един доста сериозен период за развитието на всяко висше училище. Имах възможността да бъда част от това време, от времето, когато се борихме да превърнем Висшето техническо училище в Русенски университет! Радвам се, че заедно, със съвместни усилия успяхме!

Затова искам да пожелая на преподавателите да продължават с професионализъм, всеотдайност и стремеж да работят за успеха на идните поколения!“ заяви Свилен Иванов.

Той се обърна и към студентите, като им пожела да бъдат смели и да постигат всяка своя цел.

По време на церемонията бяха наградени множество заслужили преподаватели и докторанти. Тази година със стипендията CLAAS бяха отличени студентите Кристиан Велковски и Пресян Желязков.

На събитието присъстваха още областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен, заместник областният управител на област Силистра Илиан Великов, кметът на Община Русе Пенчо Милков, академичното ръководство на Русенския университет, декани, преподаватели, гости и жители на града.

Сподели:

Още новини от деня