Учебната година започва присъствено за всички студенти на Русенския университет в редовна форма на обучение

Русенският университет ще чества 75 години от своето създаване

На 12 ноември Русенският университет „Ангел Кънчев“ навършва 75 години от своето създаване. В празничния университетски календар за 2020 г. бяха предвидени многобройни инициативи и събития и повечето от тях се проведоха, при строго спазване на мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19.

Ректорът, чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, и ректорското ръководство, с оглед на усложнената епидемична обстановка и най-актуалните заповеди на здравния министър и кмета на град Русе, преосмислиха и редуцираха празничните събития, предвидени за 11, 12 и 13 ноември за честване на 75-годишнината на Русенския университет.

На 12 ноември (четвъртък) 2020 г., от 16 часа, в Канев център, Русенски университет, ще се проведе Тържествено събрание, посветено на 75-годишния юбилей, с ограничено физическо присъствие и в делови формат. Събранието ще бъде излъчвано онлайн в реално време в YouTube канала на Русенския университет и социалните мрежи.

Новите технологии, които университетът използва, ще направят възможно достигането до по-голяма аудитория, разположена в различни точки на страната и света. За пореден път Русенският университет доказва, че независимо от наложените ограничения и спазването на противоепидемични мерки, той реализира иновативни подходи и нови технологични решения, както в учебния процес, така и във всички други университетски дейности.

Макар и в условията на глобална пандемия, когато е важно да се съхрани най-скъпоценният ресурс на човечеството – здравето и живота на хората, тържественото отбелязване на знаменателната годишнина, е повод за удовлетворение и заслужена гордост за цялата академична общност.

Русенският университет посреща своята 75-годишнина със Сила, Достойнство и Авторитет и винаги С ЛИЦЕ КЪМ ЗНАНИЕТО, МЛАДОСТТА И БЪДЕЩЕТО.

Сподели: