русенски университет ректорат

Русенския университет отбелязва международния ден на франкофонията и 8-ма година членство в Университетската Агенция на Франкофонията (УАФ)

На 20 март 2024 г. от 11 часа в Централно фоайе на Русенския университет за поредна година ще бъде отбелязан Денят на франкофонията. Университетът реализира инициативата в рамките на активното си членство в Университетската агенция на франкофонията. Отбелязването на Деня на франкофонията включва интересни събития с участието на ученици, студенти и преподаватели.

Програма:

20 март 2024 г., 11 часа, Централно фоайе на Русенския университет

– Откриване на празничното честване на Деня на франкофонията от ректора на Русенския университет проф. д-р инж. Пламен Кангалов;

– Приветствия от г-н Мохамед Кетата – Регионален директор на Университетска агенция на Франкофонията – Централна и Източна Европа – Букурещ и г-н Петър Топарев – Отговорник за Генерална дирекция на УАФ за Централна и Източна Европа – София;

– Награждаване на призьорите в обявените конкурси за есе, стихотворение и презентация на френски език;

– Изпълнения на музикални произведения от младата цигуларка Андреа Петкова, Сдружение “Полифония” – гр. Русе;

– Музикален поздрав от групата на френските Еразъм студенти от ЕСЕ – Париж, които се обучават в Русенския университет по програма Еразъм+ през този семестър.

Сподели: