софия бокс жени

Русенски боксьорки – националки се подготвят за турнира „Странджата“

Женският ни национален отбор стартира в понеделник на базата на „Диана” подготовката си за 72-ото издание на международния турнир „Странджа”.

Старши треньорът Ангел Ангелов заведе на лагер пет от боксьорките, които ще вземат участие в турнира от 22 до 27 февруари в столицата.

Целенасочена подготовка вече стартираха Габриела Димитрова (51 кг), Стойка Кръстева (51 кг), Светлана Каменова (57 кг), Аслъхан Мехмедова (60 кг) и Мелис Йонузова (69 кг).

В София националките ни ще имат възможност да правят изключително сериозни спаринги. До края на седмицата се очаква да пристигнат боксьорки от няколко континента, начело с националния тим на Бразилия. Те ще изкарат подготовка заедно с нашите момичета, което ще даде възможност за сверяване на часовниците преди „Странджа”, а и като част от пътя към основната цел – олимпийските квалификации през пролетта.

„Много съм доволен от подготовката, която се очертава в следващите две седмици до „Странджа”. Ще направим много добри спаринги, имаме нужда от такива. Допреди няколко дни тук бяха французойките, които са много класни състезателки. Сега чакаме бразилките и още няколко отбора. Ще обърнем внимание на тактиката и издръжливостта в следващите две седмици. „Странджа” ще бъде първият ни сериозен турнир за годината и ще видим къде сме. След това ще правим подготовка на Белмекен за олимпийската квалификация. Момичетата са готови, здрави, тренират с голям хъс и желание”, сподели доволен Ангел Ангелов.

Сподели: