Русенски полицаи задържаха 41-годишен водач след извършени от него нарушения, опит да избяга от проверка, преследване и ПТП

Вчера около 19:30 часа в гр. Русе на бул. Липник, в района на кръстовището с ул. Братислава, екип пътни полицаи е извършвал обход със служебен автомобил, когато служителите са забелязали лек автомобил с марка „Волво“ с русенска регистрация да преминава на червен сигнал на светофара.

Униформените са подали светлинен и звуков сигнал към превозното средство, за да спре, но то е продължило движението си. Полицаите са последвали нарушителя, предавайки сигнал за случващото се и на другите дежурни полицейски екипи. Така след кратко преследване и в опит да избяга от униформените, в района на  кръговото кръстовище на ул. Чипровци и ул. Лозен планина, лекият автомобил «Волво» се е ударил в крайпътен бордюр, напуснал е платното за движение и се е блъснал в дърво. 

При последвалото задържане на водача от пътните полицаи, той им е оказал яростна  съпротива и не се е съобразил с отправените от тях разпореждания. В хода на проверката на документите на водача е изяснено, че той е 41-годишен русенец. Тестван е за алкохол и наркотици, като резултатите са били отрицателни.

Извършените от него нарушения са документирани от полицаите, като са съставени общо 6 акта (АУАН): 3 бр. за преминаване на червен светофар – чл.6 т.1 от ЗДВП; един, затова че не спира при подаден звуков и светлинен сигнал – чл. 103 от ЗДВП; един за причиняване на ПТП – чл.20 ал.2 от ЗДВП; един за управление на МПС с прекратена регистрация – чл. 140 от ЗДВП.  Материалите по случая са предадени на разследващ полицай, който е образувал досъдебно производство за престъпление по чл.325 ал.2  от НК. Мъжът е бил задържан в МВР. Работата по случая продължава. 

Сподели:

Още новини от деня