митко колев карате 2

Русенски студент стана бронзов медалист на International Karate Tournament NIKON OPEN

През уикенда 16 – 17.03.2019 г. в София се проведе International Karate Tournament NIKON OPEN. В надпреварата по олимпийско карате за всички възрасти участваха 920 състезатели от 22 държави от цял свят. Между състезателите бе и Митко Колев, който е студент в Русенски Университет „Ангел Кънчев“ в специалност „Социална Педагогика“, трети курс и състезател на Карате Клуб „Никон“ София. Митко спечели трето място и стана бронзов медалист на International Karate Tournament NIKON OPEN в категория 67 кг. индивидуално Кумите мъже, след като загуби на полуфинала от френски противник, като срещата завърши с 3 на 0.

Митко Колев се занимава с карате от 2010-та, а с джу-джицу от 2012 г. След две години спира, за да започне отново през 2017 година. През миналата 2018 година Митко става вице-републикански шампион и носител на Национална Купа по Карате от държавното в Албена. По-късно, през октомври, в Габрово става и вице-републикански шампион.

митко колев карате 1

Митко Колев израснал в институции още от бебе и учи в Спортно Училище „Майор Атанас Узунов“ Русе. Тогава започва да тренира карате и джу-джицу и участва в състезания. Сега му предстои да се подготвя за Национално първенство в София на 6 – 7.04.2019 г., след което започва подготовка за Балканското за мъже и жени по карате в Чачак, Сърбия, което ще бъде на 27 -28.04.2019 г.

Митко Колев иска да подчертае, че без помоща на приятелите му от Русе и хората от Карате Клуб „Никон“ София на Сенсей Николай Цанев, Тервел Цвятков и Бояна Стефанова нямаше как да отиде в София за подготовка и да участва на International Karate Tournament NIKON OPEN по Карате 16-17.03.2019 в София.

Сподели:

Още новини от деня