Русенски състезатели по вдигане на тежести се готвят за световни и европейски първенства през есента

Русенски състезатели по вдигане на тежести се готвят за световни и европейски първенства през есента

Приключи летният възстановителен лагер на състезателите от Тежкоатлетически спортен клуб – Русе. Ежегодния лагер на щангистите, тази година се проведе на почивна база Крайморие до Бургас. По време на 10 дневния престой на морето успоредно със забавленията, спортистите провеждаха и тренировъчни занимания, макар и в олекотен режим.

След приключване на възстановителният лагер, русенските тежкоатлети, които се подготвят от треньорите Кръстина и Радослав Атанасови, продължават работата си за предстоящите състезания през есента.

Ангел Русев и Стилян Гроздев, както и треньорът им Радослав Атанасов вече са на лагер в София, където националният отбор на България по вдигане на тежести вече започна подготовка за предстоящото Световно първенство за мъже, което тази година ще се проведе в Патая, Тайланд. Надпреварата, която ще се състои през месец септември е поредното квалификационно състезание за предстоящите Олимпийски игри в Токио през 2020 година.

Част от състезателите на ТСК се готвят за Европейското първенство за юноши и девойки, което ще се проведе през месец октомври в Букурещ, Румъния.

Сподели:

Още новини от деня