темида съд дело

Шофьор е санкциониран при опит да избяга след засичане на полицейски мотоциклет

На 02.08.2019 год., около 13,00ч., П. Т. /полицейски служител при Второ РУ – ОДМВР-Русе/ управлявал служебния си мотоциклет марка „БМВ“, като се движел по ул.“Хан Аспарух“. Намирайки по време на движението си в района на кръстовище между горепосочената и ул. “Бузлуджа“, констатирал нарушение по чл.48 от ЗДвП, т.к. на това кръстовище с еднозначни пътища, М., управлявайки „Ауди“, намирайки се от лявата страна на Т. /дясностоящ спрямо него/, не пропуснал безпрепятствено движението на мотоциклета, управляван от Т., принуждавайки последния да спре движението си.

Веднага след констатиране на горното нарушение, Т. последвал със служебния си мотоциклет автомобила на жалбоподателя и след около 200 м. по ул.“Бузлуджа“ двете МПС-та преустановили движението си. След това Т. пристъпил към извършване на полицейска проверка спрямо жалбоподателя относно извършеното нарушение, по време на която между двамата възникнали спорове относно това и предходно извършени адм. нарушения от жалбоподателя, и с оглед това, че М. не изпълнявал полицейските разпореждания на Т. и тръгнал да бяга от мястото на проверката, Т. го настигнал, след което използвайки техники за полицейска защита, съборил на земята М. и му поставил белезници. След това жалбоподателят бил отведен в полицейския участък в гр. Мартен, където му бил съставен АУАН бл.№118131/02.08.2019г., относно извършеното нарушение по чл.48 от ЗДвП, както и други АУАН, които не са предмет на настоящото производство. Впоследствие било издадено и обжалваното НП.

Районният съд в Русе потвърди Наказателно постановление № 19-3393-000335/13.08.2019г., издадено от Началник Второ РУ при ОДМВР-гр.Русе, против З.И.М., с което за нарушение на чл.48 от ЗДвП е наложено наказание „Глоба“ в размер на 150 лв., на основание чл.179, ал.1, т.5, пр.4 от ЗДвП.

Решението може да се обжалва пред Административен съд – Русе.

Сподели:

Още новини от деня