Русенски щангисти се включват във втория кръг на държавното отборно първенство по вдигане на тежести в Хасково

Русенски щангисти се включват във втория кръг на държавното отборно първенство по вдигане на тежести в Хасково

Над 25 русенски щангисти ще се включат през следващата седмица във втория кръг на държавното отборно първенство по вдигане на тежести. Надпреварата ще се проведе между 23 и 26 ноември в град Хасково. Русенските състезатели ще бъдат водени от треньорите Кръстина и Радослав Атанасови. Те ще се включат в почти всички категории на държавното отборно първенство – момчета, момичета, кадети и кадетки до 15 г., кадети и кадетки до 17 години, юноши, мъже и жени.

Сред участниците на първенството ще се завърне европейския шампион при мъжете от Москва 2021 г. Стилян Гроздев, който лекува тежка контузия повече от година. Двама от русенските състезатели, които са и част от националния отбор по вдигане на тежести, вече са записали своите индивидуални резултати. Ангел Русев и Надежда-Мей Нгуен продължават с подготовка си за Световното първенство за мъже и жени, което ще се проведе в Колумбия през декември, заедно с останалите национални състезатели.

В първия кръг, русенските състезатели записаха добри постижения, които ще се постараят да запазят и във втория кръг. Според регламента, класирането в различните възрастови групи ще бъде на база на индивидуалното представяне на всеки от състезателите по клубове.

Сподели: