Русенското основно училище „Иван Вазов“ отбеляза  патронния си празник с богата културна програма

Русенското основно училище „Иван Вазов“ отбеляза  патронния си празник с богата културна програма

Русенското основно училище „Иван Вазов“ отбеляза  патронния си празник с богата културна програма.

Сред гостите на събитието бяха началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, представители на Областната администрация, както и на синдикатите. „Вашето училище заслужено гради авторитет на средище, осигуряващо качествено образование на младите хора и възпитаващо достойни български граждани! Считам, че днешният ден е повод за радост и основателна гордост на всички, завършили ОУ „Иван Вазов“, се казва в написаното от областния управител Анатоли Станев до директора Теодора Йорданова и учителския състав, който наброява 50 души. На учениците Станев пожела да бъдат устремени и да преследват мечтите си. „Когато един ден постигнете своите професионални успехи, намерете време за своето училище и учители, защото за тях няма по-голяма награда от това да разберат за Вашите достижения“, допълни още той.

От своя страна началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева отбеляза, че училището е възпитало поколения русенци и е оставило трайни следи в образователната история на града. „Всичко това нямаше да бъде факт, ако не бяха учителите. Зад този огромен труд стоят множество учителски сърца, защото да бъдеш учител не е професия, а призвание. През годините Вие съумявахте да грабнете сърцата и умовете на Вашите ученици и направихте и невъзможното, за да покорят върхове“, допълни още д-р Георгиева. На децата тя пожела да следват съветите на своите учители.

„Слушайте и попивайте всяко слово от учителите си, защото то е по-ценно от жълтица, защото така ще се превърнете в знаещи и можещи личности“, каза началникът на РУО.  Не на последно място д-р Георгиева пожела на учителите творчески ентусиазъм, за да пребъдва знанието в нашите ученици.

„Този ден е най-вълнуващият за едно училище, защото е повод не само за равносметка и вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето. Днес отбелязваме 152 години традиции. През тези години хиляди ученици са прекрачили прага на нашето училище и всеки един от тях е оставил част от себе си в него. През годините нашите ученици, подкрепяни от своите учители, са ни карали да се гордеем с техните постижения на редица конкурси, олимпиади и състезания. Вие сте надеждата и бъдещето – бъдете здрави, мечтайте, откривайте и покорявайте много нови върхове. Вашите усилия няма да останат неоценени“, каза директорът Теодора Йорданова. Тя отбеляза, че със своя професионализъм учителите дават силата и увереността на младите хора, с които те да вървят напред. „Продължавайте да раздавате будителското дело и да учите нашите ученици с любов и отговорност към обществото“, допълни още тя. Теодора Йорданова отбеляза още, че със сигурност учениците се чувстват добре, като у дома си, защото в училището работят с невероятни професионалисти като учители.

Припомняме, че училището е сред най-старите училища в региона. То е на 152 години, като към момента в него се обучават над 530 ученици от 1 до 7 клас включително в общо 21 паралелки. Сред най-скорошните постижения на училището е класирането на отбора по волейбол на ОУ „Иван Вазов“ на първо място на общинско ниво. Далеч не по-малко са постиженията на учениците в сферата на точните науки, историята и географията. В рамките на тържеството бяха наградени и редица изявили се ученици през учебната година.

Сподели: