Русенци вдигнаха отборния трофей при свободняците

Русенци вдигнаха отборния трофей при свободняците

Време за прочитане: < 1 мин.

СКБ „Юнак Локомотив“ – Русе вдигна отборния трофей „Никола Станчев“ в свободния стил на държавния шампионат в Ловеч. Русенци завършиха на първо място със 182 т.

Русенци вдигнаха отборния трофей при свободняците

/Снимка БФ Борба, КОСТАДИН АНДОНОВ/

Техни подгласници станаха борците на НСА със 145 т., следвани от ЦСКА със 104 т.

В очаквания с най-голям интерес финал Али Умарпашаев надви Мирослав Киров с 6:5 и ликува с титлата в категория до 74 кг. Натурализираният у нас чеченец поведе с 6:0, бронзовия медалист от Евро 2014 обаче успя да стопи изоставането, но времето не му стигна да обърне мача. Умарпашаев взе и приза за най-техничен борец. А наградата за най-резултатен получи Джемал Али, ликувал при 79-килограмовите , след като на финала тушира Богомил Бонев.

Двубоите бяха изгледани от легендата на световната борба Валентин Йорданов, който е и почетен президент на федерацията, както и от председателя на централата Христо Маринов.

В останалите финални срещи Микяй Наим (57) спечели след лекарска забрана на Митко Асенов.
Носителят на златния пояс на „Дан Колов“ Георги Вангелов (61) ликува след технически туш с 10:0 срещу Рухан Расим.
Изненадата на първенството – молдовецът Николай Грахмез, след като елиминира Владимир Дубов, стана и №1 в категория до 65. В решителната схватка призьорът от световни и европейски първенства за юноши прегази с 12:2 Стефан Иванов.
Шампионът на България в кат. до 70 кг от зимното първенство Рамазан Рамазанов триумфира и сега, като на финала не даде шанс на Дмитрий Маленков – 10:0.

Победители в своите категории станаха още Светослав Димитров (86) след 11:0 срещу Йордан Кунгалов, Ахмед Магамаев (92), който надви Ивайло Нанчев с 10:0, Ахмед Батаев (97) пък се наложи със същия резултат 10:0 срещу Цветан Евтимов, а при тежките 125 кг триуфира Исмаил Адисов, надвил с 5:1 Георги Иванов.

Пълното класиране може да видите ТУК

Сподели:

Още новини от деня