протест бетономорие

Русенци за българската природа организират на 7 юли протест „Не искаме Бетономорие, долу ръцете от Натура 2000“

Русенци за българската природа организират на 7 юли от 18.30 часа пред Паметника на свободата протест под надслов: „Не искаме Бетономорие, долу ръцете от Натура 2000“. Това е втори национален протест в защита на Натура 2000, срещу бетонирането на Българското Черноморие и срещу багерите в национален парк Рила.

Към проблемите с морето се добавят и 7-те рилски езера, където явно човешката алчност няма граници. Само и само да усвоим едни пари, сме готови да качим багери, изсипем тонове чакъл и загрозим едно от най-красивите кътчета на Земята. Очевидно ни управляват хора без никакво чувство за естетика, за които усвояването на европари за сметка на природата е водещ принцип!

Изменения на Закона за биоразнообразието, приети на първо четене в парламента, продължават да заплашва Европейската екологична мрежа в България. Представителите на ГЕРБ в парламента заблудиха обществото, че предложенията ще се оттеглят. Дискусия в Народното събрание показа, че след първия национален протест няма и намек за приемане исканията на протеста.

Леенето на бетон по морето, сечите на вековни гори, съсипването на реките и унищожаването на биологичното разнообразие ще станат ежедневна практика, ако не излезем сега срещу ВСИЧКИ промени в закона касаещи екологичната мрежата Натура 2000!

сн. ФБ група Русенци за българската природа

Сподели:

Още новини от деня