Русенци отново с шампионски титли от националната купа по полицейска лична защита и карате за служители на МВР

Русенци отново с шампионски титли от националната купа по полицейска лична защита и карате за служители на МВР

В изпълнение на годишния календар на Спортна асоциация – МВР за 2020 година, утвърден от министъра вътрешните работи, от 19 до 21 октомври 2020 г. се проведе Национална купа „България“ по полицейска лична защита и карате в град Банско.

Русенци отново с шампионски титли от националната купа по полицейска лична защита и карате за служители на МВР

Проявата бе организирана от „Спортна асоциация – МВР“. В рамките на спортното събитие се състояха състезания по:

Полицейска лична защита – дисциплина „Полицейска практика”, съгласно Общия регламент за организиране и провеждане на републиканския преглед по полицейска лична защита за 2020 г.
Карате – дисциплини „ката“ и „кумите”, съгласно съдийския правилник на Световната карате федерация (WKF).

Право на участие имаха: По Полицейска лична защита – отбори класирали се от първо до единадесето място на проведения Национален преглед по Полицейска лична защита през 2020 година, а по Карате – служители класирали се до 3-то място във всяка категория на проведеното Републиканско първенство по карате за служители на МВР през 2020 година.

ОДМВР – Русе взе участие с два отбора: „ОДМВР – Русе 1“ в състав Светослав Бодуров и Сашо Петров, които заеха първо място в „Полицейска лична защита“ (ПЛЗ) и „ОДМВР – Русе 2“ в състав Станислав Георгиев и Теодор Иванов, които се класираха на трета позиция в състезанията по ПЛЗ.

В „Карате – кумите“ в категорията до 75 кг, Станислав Георгиев грабна шампионското първо място, а Сашо Петров втората позиция след него. В категория до 84 кг Светослав Бодуров извоюва първото място. А в отборните състезания по карате за мъже, отборът на ОДМВР – Русе е заел втора позиция, след отбора на Академията на МВР и преди отборите на Пловдив и Бургас. 

*** Спортът „Полицейска лична защита” е създаден за практикуване от служителите с полицейски правомощия и се явява съществена част от целия процес на обучение в системата на МВР. Дисциплините са с подчертано специализиран характер и симулират ситуации близки до реалните. Независимо, че придобитите умения се изграждат в един процес, подчинен на спортни правила, необходими са решителни, безкомпромисни и творчески действия. Постигнатите спортни резултати са показател за равнище на професионална подготовка.

Целта при упражняването на спорта „Полицейска лична защита” е изграждане и запазване на постоянно високо ниво на тренираност на полицейските служители през целия трудов път.

Сподели:

Още новини от деня