Русенци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“

Русенци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“

Днес, в Лесопарк „Липник“ десетки русенци се събраха, за да се включат в кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“. Към инициативата се присъединиха заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева, директорът на дирекция „Екология и транспорт“ в Община Русе Георги Игнатов, над 100 служители на Община Русе, малки и големи граждани, като бяха събрани близо 90 чувала с отпадъци.

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

През 2018 bTV Media Group стана част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018. Днес, в Световния ден на почистването, България чисти заедно с милиони доброволци от 150 страни. Вече осма поредна година инициативата „Да изчистим България заедно” се превръща в един отбор от хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място.

Сподели: