Русенчета се запознаха със скаутската идея в Лапидариума

Русенчета се запознаха със скаутската идея в Лапидариума

На 13 юли 2023 г. Регионалният исторически музей бе домакин на втората инициатива на Спелео клуб „Академик“ от проекта „Едно скаутско лято в Русе“. Проявата, под надслов „Учим чрез игрите – историята близо до нас“, събра близо 30 деца, както и членове на клубовете „Пещерен мечок“ и „Приста скаут“. Инициативите се провеждат с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

В Лапидариума на Историческия музей децата имаха възможност да участват в различни ателиета, организирани от историци от музея и скаутски лидери. Малчуганите се запознаха със скаутската идея, специфичните дейности и организацията на скаутското движение в Русе и по света. Те влязоха в ролята на реставратори, направиха си средновековно бижу с помощта на синци и специален възел.

Различните игри на открито, организирани от Спелео клуб „Академик“, изпитаха бързината, ловкостта и смелостта на децата. Русенчетата използваха специални съоръжения за изкачване по въже и ходиха по слаклайн лента. Накрая на събитието всички желаещи се снимаха пред скаутската лилия.

Игрите и забавленията по проекта „Едно скаутско лято в Русе“ на Спелео клуб „Академик“  ще продължат да радват децата с нови прояви до края на лятото.

Сподели: