Русе бе домакин на държавното първенство по гребен ергометър

Русе бе домакин на държавното първенство по гребен ергометър

Русе бе домакин на държавното първенство по гребен ергометър. Организатор на събитието е клуб „Локомотив“ Rowing club Lokomotiv Ruse с председател Цоню Григоров със съдействието на Община Русе.

По този повод днес кметът на Община Русе Пенчо Милков посрещна старши треньора на националния отбор по гребане и олимпийска шампионка на скиф от Пекин 2008 Румяна Нейкова, както и президента на федерацията Свилен Нейков.

За кмета на Община Русе бе чест да се срещне и с основателя на академичното гребане в Русе и сребърен медалист от Световното първенство във Франция през 1967 г. Атанас Желев.

Въпреки тежките условия, в които се подготвят, русенските гребци станаха първи в конкуренцията на още 13 клуба от цялата страна.

В награждаването на състезателите се включиха заместник-кметът Златомира Стефанова, Елеонора Гурбанова – областен координатор към Министерство на младежта и спорта и Лачезар Иванов-експерт в областта на спорта към Община Русе.

Председателят на БФГ професор Свилен Нейков закри състезанието, като благодари на треньора Цоню Григоров за много добрата организация.

Не спираме да работим за подобряване на средата за гребане и отдих в Лесопарка, така че следващите големи състезания да се провеждат там, заяви кметът Пенчо Милков.

Сподели: