Русе е включен в национална, безплатна скринингова кампания ”Зрението е всичко! Прегледай се!!"

Русе е включен в национална безплатна скринингова кампания ”Зрението е всичко! Прегледай се!!“

Русе е включен в национална, безплатна скринингова кампания ”Зрението е всичко! Прегледай се!!"

Български лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България Bayer, стартират национална, безплатна, скринингова кампания под надслов: ”Зрението е всичко! Прегледай се!!“

Инициативата цели да диагностицира най-честите социално – значими-очни заболявания, да информира българското общество за важната роля на профилактиката, грижата за очното здраве и навременни очни прегледи. Кампанията „Зрението е всичко! Прегледай се!“ си поставя амбициозната задача да обхване най-уязвимите групи от населението у нас: децата и хората около и над 50-годишна възраст.

В рамките на инициативата мобилен очен кабинет ще посети 42 населени места в страната, в периода между 10 май и 16 юли 2021 г., а специалисти в областта на офталмологията ще извършат безплатни очни прегледи от 9 сутринта до 16 часа следобяд, с възможност времето за прегледи да бъде удължено при голям интерес.

Началото на инициативата ще бъде поставено на 10 май в град Самоков, а сред първите 23 населени места, които ще бъдат домакини на кампанията „Зрението е всичко! Прегледай се!“ е Русе. За града ни е определен 3 юни (четвъртък).

Повече информация за организацията на кампанията в различните градове и начините за записване на час в отделните населени места може да бъде намерена в съответната община и в местните медии.

https://blsbg.com/…/zrenieto-e-vsichko-pregledai-se-1…

Сподели: