Русе е домакин на двустранна среща между български и румънски полицейски служители на тема: "Превенция на детската престъпност"

Русе е домакин на двустранна среща между български и румънски полицейски служители на тема: „Превенция на детската престъпност“

В контекста на отличните двустранни отношения между България и Румъния в областта на вътрешните работи и постоянните усилия от двете страни за надграждане на двустранния обмен и разширяването му в нови области, днес в Русе се провежда тематична работна среща между експерти от българската и румънската полиция на тема „Превенция на детската престъпност“.

Темата е актуална и с потенциал за развитие както по двустранна линия, така и в посока укрепване на връзките между полицията и обществеността. Целта на инициативата е да се споделят опит и добри практики, както и да се набележат бъдещи съвместни дейности.

В инициативата вземат участие от българска страна – представители на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), сектор „Детска престъпност“, отдел „Криминална престъпност“-ГДНП, Института по Психология на МВР; служители от различни полицейски структури при ОДМВР-Русе от криминална и охранителна полиция, ДПС и т.н.; Регионално управление на образованието – Русе. От Румънска страна – от Генералния инспекторат на Румънската полиция; дирекциите „Безопасност в училище“, „Обществен ред“, „Пътна полиция“, Институт за изследване и превенция на престъпността“ и др.

В срещата с практически демонстрации се включват и децата доброволци от Детско полицейско управление при Второ РУ в Русе, ученици от СУ с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ – гр. Русе /Дойче шуле/, със съдействието на обучителите им в програмата от криминална и охранителна полиция, както и БЧК.  

Сподели: