Русе е домакин на интерактивна изложба на исторически картини, скулптури и съкровища

Русе е домакин на интерактивна изложба на исторически картини, скулптури и съкровища

Интерактивна изложба на картини, предмети и съкровища разказва славната българска история по време на своето национално турне. То бе официално открито на 7-ми октомври в НДК.

От 19-ти до 23-ти ноември всички жители и гости на град Русе ще
могат да се насладят на величието на предците ни в Мол Русе.
Турнето се провежда за първи път в България и ни показва възхода и
развитието на цивилизациите по нашите земи. Във всяка изложба са
включени 50 живописни исторически картини, около 30 скулптури на тракийски и български воини и герои, различни предмети и оръжия от бита на българите, ритуали и активности, които да пренесат присъстващите в тези епохи. Ще могат да се видят още реплики на съкровища, предмети и литература, които ще бъдат показани на гражданите в цяла страна.

Основната цел на турнето е да се припомни на всеки един българин, че това да си герой е въпрос на личен избор, а качествата, които могат да превърнат всеки един човек в такъв се изграждат.

Национално турне „Историческо величие“ ще продължи до юни месец 2020 година, като ще посети всички 27 областни града в страната. Между 19-ти и 23-ти ноември всички желаещи могат да посетят изложбата в Мол Русе от 17 до 21 часа, когато епохите от славното минало на България оживяват пред очите ни. Посетителите могат да участват в различни интерактивни занимания, независимо от възрастта си.

„Да си българин не е етническа принадлежност, а титла, която трябва да се заслужи. Целта на турнето е хората в България да си спомнят, че да бъдеш български герой, е въпрос на личен избор. Избор, който всички – ние, правим всеки ден. Картините, скулптурите, съкровищата и интерактивни занимания, представени на изложбата, показват с примери от историята, че всичко зависи от свободата на избора ни.“, споделя Ангел Тодоров – създател и инициатор на изложби „Историческо величие“. Билети за „Историческо величие“ могат да бъдат закупени на място или онлайн от: www.epaygo.bg
Цените на билетите са:

  • за деца до 7 г. – входът е безплатен;
  • до 18 години – 5 лв.;
  • билет за възрастни – 10 лева.
Сподели:

Още новини от деня