Русе е домакин на международно обучение с участници от 9 европейски държави на тема: "Младежка работа"

Русе е домакин на международно обучение с участници от 9 европейски държави на тема: „Младежка работа“

Време за прочитане: < 1 мин.

От началото на седмицата в Русе се провежда Международно обучение на младежки работници. Те са представители на 12 младежки организации от Португалия, Испания, Хърватска, Гърция, Словакия, Турция, Италия, Румъния и България. В рамките на една седмица те се обучават и споделят знанията си, свързани с традиции и стандарти за качество в младежката работа, ролята на младежкия работник в процеса на работа с младите хора, управление на младежки проекти, младежка работа, чрез използване на дигитални технологии и други. Освен обучени е по темата, младежките работници създават нови партньорства за бъдещи съвместни проекти, опознават дейността на организациите, обменят добри практики.

Днес представители на всички участващи държави посетиха АГ „Гео Милев“, където проведоха интересен уъркшоп с учениците, свързан с отбелязването на Европейския ден на езиците. По време на посещението си в гимназията те имаха възможност да се срещнат с български младежи и да разговарят с тях на различни теми. Една от най-интересните дейности по международните проекти на програма „Еразъм +“ са междукултурните вечери, по време на които участниците имат възможност да се докоснат до културата на участващите държави.

Домакини на събитието Сдружение „Вдъхновение” и Общински младежки дом Русе. То се реализира по проект „Добрият младежки работник=успешни млади хора”, финансиран от Центъра за развитие на човешките ресурси по програма „Еразъм+”.

Сподели:

Още новини от деня