Русе е отново на футзалната сцена в България

Русе е отново на футзалната сцена в България

Време за прочитане: < 1 мин.

След все по-добрите си представяния от година на година, Купа Феърплей 2017/18, призово 5-то място 2018/19 и най-доброто постижение 2-ро място, но прекратено заради пандемията 2019/20, Русе се доказва като център по футзал в България. Двигателят ФК Русе отново се впуска в Националната лига по Футзал – сезон 2021, сред още четири отбора с традиции в този спорт – шампионът ФК Черно море Варна, ФК Левски София, ФК Черно море – Мания Варна и ФК Варна сити. Първенство се играе всеки срещу всеки в две срещи и след това плейофна финална четворка.

Още в неделя 28.03.2021 – русенци гостуват на традиционно силния отбор и многогодишен участник от София – Футзал Клуб Левски София. Мачът е от 11.30 ч. в залата на НСА. През миналата година двата отбора направиха два запомнящи се мача, като си размениха по една домакинска победа. На 10. и 11.04.21 в ОЗК Арена първи домакинства ще се състоят срещу ФК Черно море – Мания Варна и отново ФК Левски София.

Отборът на ФК Русе е и винаги е бил изграден от момчета, желаещи да се развиват във футзала. Спортно – технически и тренировъчен процес се води от Мартин Недков – спортен инструктор в клуба. Целта е да се показва израстване с всяка година и привличане на все повече млади момчета в отбора и футбола в зала.Футболен Клуб “ РУСЕ „:Огнян Брайнов, Асен Матеев, Живко Парашкевов, Калоян Петков, Мартин Иванов, Мартин Минчев, Мартин Недков, Атила Юмер, Кристиян Атанасов, Даниел Костадинов, Йордан Йорданов, Стефан Григоров,Илия Николов, Мартин Рачев, Калоян Георгиев.

Целият отбор и ръководство на клуба благодари на благодетелите – вярващи в този динамичен спорт, които видяха в годините развитие, желание и хъс за развитие и постигане на по-добри резултати. Без тях участието на клуба не би било възможно.

Успех на ФК Русе в Националната лига по футзал!

Сподели:

Още новини от деня