Русе избра Корнелия Нинова с 84.57 процента от действителните гласове при 70 процента гласували

Русе избра Корнелия Нинова с 84.57 процента от действителните гласове при 70 процента гласували

Русе избра Корнелия Нинова с 84.57 процента от действителните гласове при 70 процента гласували. 638 от имащите право на глас 910 социалисти в региона са я подкрепили. Ползвани са 8 стационарни и две мобилни секции. Валидните бюлетини са 629, 532 са за Корнелия Нинова. 82 са гласували за Кирил Добрев. 11 социалисти са дали своя вот за Красимир Янков, а за Валери Жаблянов – 5.

Резултатите за община Иваново са 110 за Корнелия Нинова. срещу 32 за Кирил Добрев.

За Две могили от 61 социалисти 27 са дали подкрепата си за Кирил Добрев и четирима за досегашния лидер на партията.

В партийната организация на БСП -Ветово от 49 гласували 21 са дали вота си за Корнелия и 17 Кирил Добрев при  две невалидни бюлетини.

В Сливо поле от 47 другари 35 са гласували за Корнелия Нинова, 6- за Кирил Добрев и двама- за Красимир Янков.

В Община Борово при 99 социалисти 68 са дали гласа си за досегашния партиен лидер, 6- за зам. – председателя на партията Кирил Добрев, двама за Красимир Янков и един за Жеблянов.

От близо 120 партийни членове на БСП в Бяла 68 са дали своя глас в полза на Корнелия Нинова и 11- за Кирил Добрев.

Нинова извървя тежкия път на историческа промяна, с която наложи най-демократичния избор, в който участваха всички членове на БСП. В света няма по-модерна форма, която въведоха българските социалисти, като се наредиха до испанските, германските, френските и английските партии, пишат от щаба на Корнелия Нинова в коментар за приключилите избори. Ето и пълният текст на съобщението до медиите:

Провеждането му беше адски трудно, защото Нинова проправи пътя на нещо ново по време на световна пандемия  и при жестока вътрешна и външна опозиция и съпротива. Намесата отвън дойде от други партии, които заедно с вътрешната опозиция направиха многобройни опити да бламират прекия вот. На моменти вътрешната опозиция беше много по- ожесточена от външната и действа с опити за саботажи, ирационално и във вреда на БСП.

Нинова стоически отстоя като нито се предаде, нито се продаде като, устоя на атаките както на свои, така и на чужди. Лидерът на социалистите преведе партията през кризата, консолидира я и ѝ даде посока.

Този избор беше наблюдаван и очакван от всички политически играчи в България. Нинова нагледно показа, че както променя партията си, така може да промени и модела на управление в България.

Сподели:

Още новини от деня