Русе отбеляза Европейската седмица на спорта с "Приключение на колела"

Русе отбеляза Европейската седмица на спорта с „Приключение на колела“

Днес, пред Операта, близо 100 деца от предучилищните групи на 9 детски градини, заедно с техните родители и педагози направиха демонстративни състезания с колелета, ролери, кънки, тротинетки и детски картинг колички.

Г-жа Ирена Петрова, директор на дирекция „Култура и образование“ поздрави всички деца и ги насърчи да продължават да се занимават активно със спорт.

Русе отбеляза Европейската седмица на спорта с "Приключение на колела"

Всяка детска градина получи тематични награди и подаръци за участието си в Седмицата на спорта. Община Русе участва за пета поредна година с инициативи в Европейската седмица на спорта #BeActive.

Европейски ден на спорта в училище е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред децата и младежите, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

източник – Община Русе

Сподели:

Още новини от деня