Кметът на Община Русе Пенчо Милков: Можем да направим така, че съединението на българите да не е дата в календара, а ежедневие

Кметът на Община Русе Пенчо Милков: Можем да направим така, че съединението на българите да не е дата в календара, а ежедневие

В Русе 138-ата годишнина от Съединението на България се отбелязва с церемония пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война сега.

„Различия винаги е имало, но най-важното е да определим коя е нашата спойка. Огледайте се – ние имаме най-силния двигател – родният ни дом Русе. България. Можем да направим така, че съединението на българите да не е дата в календара, а ежедневие“, обърна се към русенци кметът Пенчо Милков.

Слова за паметната дата произнесоха още областният управител Данаил Ковачев и председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев. Сред официалните гости на събитието бяха ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев, началникът на РУО д-р Росица Георгиева, народни представители, ръководители на институции, както и представители на Община Гюргево и Окръжен съвет Гюргево.

Под звуците на маршове в изпълнение на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев почетният караул посрещна гражданите. Строен бе и XIII Младежки гвардейски отряд към Общинския младежки дом.

Служение в чест на историческото събитие извършиха Н.В.Пр. Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия. Десетки граждани, представители на политически сили и ученици положиха цветя и се поклониха пред паметта на загиналите герои.

Сподели: