Русе ще бъде представен в 24-тото издание на националния фестивал за училищен театър на испански език

Русе ще бъде представен в 24-тото издание на националния фестивал за училищен театър на испански език

Ученически групи от 25 училища в цялата страна ще се включат в 24-тото издание на националния фестивал за училищен театър на испански език, който ще се проведе между 28 февруари и 1 март в Бургас, съобщават от пресцентъра на градската администрация.

В инициативата се очаква да участват близо 250 ученици и 40 испански и български преподаватели, които подготвят свои пиеси още от септември месец насам. Сред представените езикови гимназии ще са тези от София, Варна, Дупница, Пловдив, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Ловеч, Плевен.

Отличените на първо и второ място участници ще получат възможност да представят страната на 25-ия Международен фестивал за училищен театър на испански език, който ще се проведе във Варшава между 22 и 26 април. 

В програмата са включени постановки по текстове на Алфонсо Пасо Гиче, Естер Троцо, Федерико Гарсия Лорка, Игнасия Гарсия Барба, Фернандо Арабал, Хуан Хосе Алонсо Милиан, Алехандро Тортолето Домингес, Фернандо Арабал, Серги Белбел, Алфонсо Суро. 

Организатор на събитието е отдел „Образование“ към Посолството на Испания в България в партньорство с Община Бургас, Профилираната гимназия за романски езици „Г.С. Раковски“, Основно училище „Елин Пелин“ и Държавен куклен театър в морския град. Домакин на спектаклите ще е залата на Културен дом НХК. 

Сподели: