трети март русе 2019

Русе ще чества Трети март

Време за прочитане: 2 мин.

В чест на 3 март – Национален празник на Република България и 141 години от Освобождението, Община Русе организира Празничен концерт-спектакъл и Тържествена церемония.

На 2 март, в навечерието на светлата дата, от 18:00 часа празничното честване ще започне на Голяма сцена на Доходно здание с Концерт-спектакъла под надслов „Българин да се наричам…“. В атрактивната програма ще участват ФТТ „Найден Киров“ с гл. худ. ръководител Богдан Донев, ученици от НУИ „Проф. В. Стоянов“, специалност Народно пеене с худ. Ръководител Румяна Русева, Вокална група „Приста“ при ОМД с ръководител Доротея Бальовска, Балет „Имп улс“ при ОМД с ръководител Петя Бонева, Квартет „Слънце“ при ОбДЦКИ с ръководител Наталия Константинова, ФТА „Русчуклийче“ при ОбДЦКИ с ръководител Нели Гарвалова, ФМБ „Мираж“ при ОбДЦКИ с ръководител Наталия Томова, Студио за модерен балет „Фрийдъм“ с хореографи Анита и Александър Асенови, Жулиета Иванова от Студио за поп и джаз пеене „Икономов“ с худ. ръководител Вили Икономов, Марина Петрова от ВС „Слънчеви ноти“ с худ. ръководител Наталия Константинова и Мира Миленова от Детска театрална работилнич ка „Сладурите“ при ОбДЦКИ. Сценарият и режисурата са дело на актрисата Ралица Константинова, сценограф – Виолета Радкова, видео – Венцислав Михов. Водещи ще бъдат актьорите от ДТ „С. Огнянов“Ралица Константинова и Любомир Кънев.

Концертът е с вход свободен.

В празничния ден, 3 март, от 11 ч., ще се състои тържествена церемония по полагане на венци и цветя пред Паметника на Свободата. Слово за празника ще произнесе Галин Григоров – областен управител на Област Русе, а Н. В. Пр. Русенски митрополит Наум и свещеници от Русенска Света митрополия ще отслужат благодарствен молебен за извоюваната свобода. В чест на светлата дата ще бъде строена Почетна рота от Русенския гарнизон, а празнични маршове ще свири Общинският духов оркестър с диригент Ди мчо Рубчев. По традиция тържествената церемония ще завърши с полагане на венци и цветя от институции, обществени организации, политически партии и граждани. Водещи на събитието ще бъдат актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ Ясена Господинова и Ивайло Спасимиров.

трети март русе 2019

Сподели:

Още новини от деня