Руслина Александрова представя новата си книга „Пет минути живот“ първо в РБ „Любен Каравелов“, после в театъра

Руслина Александрова представя новата си книга „Пет минути живот“ първо в РБ „Любен Каравелов“, после в театъра

Предпремиерното представяне на книгата „Пет минути живот” на русенската журналистка и поетеса Руслина Александрова ще състои на 11 март 2021 г. , четвъртък, от 18:00 часа в сектор „Изкуство“ на Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Събитието ще се предава онлайн чрез фейсбук страницата на библиотеката.

Картините на визуалните творци, които се вдъхновиха от включените в изданието произведения и изпратиха свои творби, ще бъдат изложени в залата по време на тази първа среща с читателите. Заради противоепидемичните изисквания и малкия капацитет на залата, публиката ще бъде ограничена.

Официалната премиера на сборника „Пет минути живот“ ще се състои на 21 март 2021 г., неделя, от 18:00 часа в Камерна зала на ДТ „Сава Огнянов“. Датата не е случайно избрана, тя съвпада не само с рождения ден на авторката, но и с пролетното равноденствие, символ на обновлението и новото начало. От театралната сцена Руслина Александрова ще представи творбите си под формата на малък спектакъл. Заредени със силни емоции и с дълбоки житейски прозрения, те носят важни послания за истинските ценности в човешкия живот и са една своеобразна равносметка за уроците, които Руслина е научила по своя Път.

     Всеки, който желае да се докосне до творчеството на авторката, е добре дошъл на представянето на книгата на 21 март в Камерна зала на ДТ „Сава Огнянов”.

    Проектът „Сборник стихове и философски импресии „Пет минути живот“ се осъществява с подкрепата на програма „Творчески инициативи“ – 2020 на Национален фонд „Култура“.

Сподели: