Саксофоннен квартет SIGNUM

Саксофонният квартет „Signum“ ще изнесе концерт тази вечер

Саксофонният квартет „Signum“ ще изнесе концерт от 19 часа в Доходното здание. Събитието е част от програмата на международния фестивал „Мартенски музикални дни“. В програмата:

М. Мусоргски – Картини от една изложба за квартет саксофони
Н. Р. Корсаков – Шехерезада за пиано и квартет саксофони
Л. Бърнстейн – Симфонични танци из Уестсайдска история
Дж. Гершуин – Рапсодия в синьо за пиано и квартет саксофони.


Публиката ще бъде свидетел на програма, изградена от оригинални аранжименти на прочути оркестрови пиеси, каза директорът на фестивала Ива Чавдарова. Тя припомни, че квартетът участва за четвърта поредна година на „Мартенски музикални дни“.
Музикантите от „Signum“ казаха, че са много щастливи отново да са в Русе, тъй като атмосферата била прекрасна. „За нас е голям късмет да сме тук, този път с Лукас Генюшас, като ще чуете един невероятен концерт“, заявиха артистите от квартета. Генюшас обясни, че за първи път ще свири със „Signum“. „За краткото време, в което бяхме заедно, станахме приятели. Очаквам да чуете един невероятен музикален диалог между нас“, добави роденият в Москва пианист.

Блаж Кемперле, Ерик Нестлер, Алан Лужар и Гуерино Белароса се срещат в Кьолн, където основават саксофонен квартет Signum през 2006 година. Саксофонистите получават образованието си в Кьолн, Виена и Амстердам; квартетът е повлиян основно от квартетите Ebene, Artemis и Gabor Takacs-Nagy. Печелили множество награди на международни конкурси, между които тези в Лугано и Берлин, в момента концертират в големите зали и фестивали на Европа. През 2013 година дебютират в Карнеги Хол, Ню Йорк. На пианото ще им акомпанира Лукас Генюшас.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня