вируси атакуват човека

Само 1 новоустановен болен от коронавирус в Русенска област за 24 часа

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на област Русе е установен един нов случай на COVID-19, като за поредно денонощие няма новоизлекувани, но също така няма и починали. Новият случай е от община Две могили. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7817, а преболедувалите са 7024. Активните случаи са 361. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 127 души, но сравнително висок е броят на хората в реанимация – 31.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 435 на възраст между 26 и 98 години. 267 от тях са мъже, 168 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на девето място по заболеваемост в страната, като е необходимо да се отбележи, че разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа в шест области няма установени случаи на коронавирусна инфекция, а именно Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Разград, Търговище и Хасково.

Ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: