Гъст дим в Индустриалния парк е забелязан от специализирания патрул на СЗ КООРС в района

Санкции за над 47 хил. лева наложи СЗ КООРС за 11 месеца

СЗ “КООРС“ е специализирано звено на бюджетна издръжка към Община Русе, в което работят администрация, група „охрана“ и група „контрол“. СЗ “КООРС” охранява 28 обекта на територията на Община Русе като охранителите участваха и в съвместна дейност със служители на ОДМВР – Русе по опазване на обществения ред при провеждане на разнообразни общоградски мероприятия. Патрулиране на смесени екипи от Първо РУ, Второ РУ, У ”Чародейка”, У ”Мартен” и служители на СЗ ”КООРС“ във вилните зони с автомобили с повишена проходимост. Мотопатрулите активно участваха и при наблюдение с дрон на вилните зони. Извършени са също проверки на пунктовете за вторични суровини за предаване на скраб от определени лица.

След обявеното извънредно положение в страната мотопатрулите активно участваха при разлепването на плакати и листовки за предпазване от заразяване с COVID-19. Извършваше се контрол по спазване изискванията за намаляване на риска от разпространение на заболяването в парк Възрожденци, Младежки парк, парк Липник и гробищни паркове Чародейка и Басарбово. Извършвани са също проверки на лица поставени под карантина.

За периода 01.11.2019 г.-30.09.2020 г. групата контрольори извършваха ежедневен контрол и установяване на административни нарушения по Наредбите на Общински съвет –Русе и Закона за движение по пътищата. За отчетния период са издадени 78 наказателни постановления на стойност 5 070 лв. и 1 480 глоби с фиш на стойност 42 020 лв. Общата стойност на всички наложени глоби е 47 090 лв., а реално постъпилите средства са в размер на 47 146,08 лв.

Извършваше се денонощно наблюдение на завод „Линамар“ докато бъде изградено необходимото видеонаблюдение.

Сподели: