СБАЛК „МЕДИКА КОР” с безплатни прегледи за Световния ден на сърцето

Тази година Специализираната болница за активно лечение по кардиология „МЕДИКА КОР“ ще отбележи Световния ден на сърцето – 29-и септември с безплатни прегледи. По време на скрининга, освен консултация с кардиолог, електрокардиограма, измерване на кръвно налягане и сатурация, пациентите ще получат и измерване на ABI (глезен-брахиален индекс) – точен метод за определяне наличието на периферно-съдова болест.

Прегледите са насочени към мъже на възраст над 45-години и жени на възраст над 55-години, тъй като според Световната здравна организация, след тази възраст пациентите попадат в рискова група за развитие на сърдечно-съдови заболявания. Болестите на сърцето и на кръвоносните съдове ca пpичинa зa 65% oт cмъpтнocттa в Бългapия, а оĸoлo 80% oт cмъpтните cлyчaи мoгaт дa бъдaт предотвратени  чpeз ĸoнтpoлиpaнe нa pиcĸoвите фактори и ранна диагностика. 

За да се възползват от прегледите на 29.09.2021 г. /сряда/, пациентите е необходимо да си запишат предварително час в работните дни от 08:00 до 17:30 ч. на тел. 0889 249 944.

Сподели: