Светилата на хирургията отново се събират в Русе от 24 до 26 март

Светилата на хирургията отново се събират в Русе от 24 до 26 март

Светилата на хирургията ще се съберат отново в гр. Русе между 24 и 26-ти март 2023 г. за второто издание на симпозиума „Пролетни хирургични дни“. Форумът, организиран от Лечебни заведения „МЕДИКА“ и Русенски университет „Ангел Кънчев“, очаква над 200 участници от страната и чужбина.

В научната програма са включени над 70 доклада на медици, специалисти по Хирургия (Обща, Детска, Съдова, Пластично-възстановителна и естетична, Лицево-челюстна и Неврохирургия); Ортопедия и травматология и Урология. Темата „Хирургията днес, хирургията утре“ ще дискутират преподаватели от осем университета от страната и лекари от над 15 водещи родни клиники. Акцент във второто издание на симпозиума е детската хирургия, като своите трудове ще представят двама видни специалисти от Милано, Италия – проф. д-р Джианантонио Манцони, директор на клиника по Детска урология, и доц. д-р Алфредо Берреттини. Участие във форума ще вземе и хирургът, ръководител на клиника по Детска хирургия към Детска болница „Мария Кюри“ и преподавател в Медицински университет „Карол Давила“ в Букурещ, Румъния – проф.  д-р Себастиан Йонеску.

Събитието, насочено само към медицински лица, ще се провежда едновременно в трите лекционни зали на Гранд хотел „Рига“. Предвидена е специална сесия, по време на която опит ще обменят и медицинските сестри.

Симпозиумът е и една от инициативите, с които УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ ще отбележи своята 10-та годишнина.

Сподели: