Светлана Ангелова и министър Бисер Петков откриха обновената детска градина в Баниска

Светлана Ангелова и министър Бисер Петков откриха обновената детска градина в Баниска

Зам. – председателят на комисията по труда, социалната и демографската политика и народен представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, кметът на Община Две могили Божидар Борисов и кметът на Баниска Ангелина Начева откриха днес обновената сграда на детска градина „Първи юни“ в село Баниска /Община Две могили/.

„Благодарение на Министерството и проект „Красива България“ с подкрепата на кмета на Община Две могили Божидар Борисов и неговия екип днес бяхме на едно прекрасно място, където при отлични условия ще играят, пеят и учат момчетата и момичетата от новото поколение на Община Две могили. Радвам се, че заедно с министър Петков споделих щастието, което видяхме в очите на малките и техните родители. Вярвам, че не по – малко доволни са възпитателите. Всички те заслужават подобна награда навръх празника Вяра, Надежда, Любов поради усилията, които полагат при възпитанието на тези прекрасни българчета. Само 5 месеца бяха нужни за обновлението на тази така важна за бъдещето на кметството сграда, като изказах специални благодарности и към строителите, спазили сроковете и изпълнили максимално качествено възложената им задача“, подчерта в приветствието си г-жа Ангелова. Тя подари много книжки, пъзели и игри на детската градина по време на откриването.

Министър Петков изказа задоволството си от множеството успешно реализирани проекти в сферата на социалната политика на територията на общината, като един от примерите е пред очите на всички от днес. Той подари икона на директора на градината Венета Илиева с пожелание да закриля всички работещи тук, децата и техните родители.

Отец Емилиян извърши водосвет, а децата показаха с песни и рецитиране на стихове своя талант в присъствието на председателя на Общинския съвет Стефан Стефанов, негови колеги общински съветници, кметове на кметства от общината, много местни жители.

Сподели:

Още новини от деня