Светлана Ангелова стана „Посланик на свободата“

Светлана Ангелова стана „Посланик на свободата“ в национална инициатива за борба с трафика на хора

Организационният секретар на Жени ГЕРБ България и народен представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова стана “Посланик на свободата“. Днес тя се включи в националната инициатива на фондация „А 21“ за борба с трафика на хора заедно с колегите си Станислава Стоянова и Галя Василева.
,,Не можем да приемем факта, че лицата — жертви на трафик в рамките на ЕС и към него, възлизат на няколкостотин хиляди годишно, а само няколко хиляди от тях получават помощ“, каза по този повод народният представител Светлана Ангелова.

„Трафикът на хора, независимо дали се нарича принудителен труд или сексуална експлоатация, е едно чудовищно престъпление и трябва да се назовава с точното му име – съвременно робство. За мен борбата с този проблем е основен приоритет и ние трябва да мобилизираме всички средства за засилване на превенцията, правоприлагането и закрилата на пострадалите“, добави тя.

Подпомагането на пострадалите е важно не само за да се окаже помощ на самите пострадали, но също така и с оглед предотвратяването на възможността други да станат жертви на трафик на същите мрежи, посочи още г-жа Ангелова.

Сподели: