Свилен Иванов: Сигурен съм, че заедно ще работим за едно по-добро утре!

Свилен Иванов: Сигурен съм, че заедно ще работим за едно по-добро утре!

Време за прочитане: 2 мин.

„Приемете пожеланията ми за здраве, късмет и дръзновение! Продължавайте да бъдете в помощ на хората в нужда! Дарявайте ги с усмивки и отстоявайте честта на една от най-хуманните дейности! Поздравявам Ви за успехите! Сигурен съм, че заедно ще работим за едно по-добро утре!“, с тези думи изпълняващият длъжността областен управител на област Русе Свилен Иванов се обърна към присъстващите на отчетно-изборното общо събрание на Областната организация на Българския червен кръст. Досегашният председател на организацията в Русе проф. д-р Тодорка Стефанова беше избрана за заместник-председател. Другите двама заместник-председатели са Алисе Муртезова и Владимир Тедески. Структурата на БЧК в региона за следващите 4 години ще бъде оглавявана от доц. д-р Стефко Бурджиев.

По време на събранието беше отчетено и постигнатото от 2017-та досега. За изминалите четири години са проведени повече от 20 обучения, свързани с използването на различни спасителни техники, управлението на кризи, както и формиране на стратегически подходи в условията на кризата от COVID-19. Проведени и са и повече от 600 курса за първа долекарска помощ, като през тях са преминали 7850 души. От организацията отбелязват и сериозна активност в процеса по кръводаряване. Същевременно само за последната година от БЧК в Русе са подпомогнали 9567 човека, като над 6600 души са получили подкрепа по т.нар. хранителна програма. Отделно помощи са били осигурени и за множество възрастни, бездомни, самотни и болни хора, както и за инвалиди и деца в неравностойно положение. По време на въведеното извънредно положение в страната доброволци и служители на БЧК са раздавали вода на шофьорите на чакащите камиони на границата с Румъния, а също така са полагали грижи и за обитателите на Дома за стари хора „Възраждане“, когато там избухна огнище на COVID-19.

На събранието присъства и лично генералният директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов, който удостои проф. д-р Тодорка Стефанова със званието „Заслужил деятел на БЧК“ и плакет за особен принос в реализирането на мисията на БЧК – Русе за два поредни мандата от 2013 година досега. Решението за това е на Националния съвет на БЧК. Професор Гигов даде и отлична оценка за работата на областната организация. Същата оценка за извършените многобройни дейности и мероприятия даде и Общото събрание. Най-висшият ръководен форум на БЧК – Русе отдаде с минута мълчание почит към всички доброволци, които са си отишли през настоящия мандат.

Няма как да не бъде отбелязана и активната роля на директора на секретариата на областния съвет на БЧК в Русе Антоанета Ябанозова за постигнатите отлични резултати.

Сподели:

Още новини от деня