Свилен Иванов с второ и трето място на турнира в Житница

Свилен Иванов с второ и трето място на турнира в Житница

Време за прочитане: < 1 мин.

Този път с Кик не успяхме да грабнем златните медали и купата, но заехме достойните второ и трето място. Това се случи на открития турнир в Житница през уикенда. Това беше добра подготовка за Държавното първенство, което ще се проведе през следващия уикенд в Пловдив, сподели заместник – областният управител Свилен Иванов след участието си в спортното състезание.

От петък до неделя на конна база „Тракиец”, с. Житница се провежда вторият кръг от Държавното първенство по конен спорт – клас „Т” в дисциплината прескачане на препятствия . Участие в него вземат най-добрите български състезатели, като надпреварите са съгласно правилата на FEI и са част от спортния календар за 2020 година на Българската федерация по конен спорт.

Успоредно с държавното първенство в Житница в петък и събота се състоя и турнирът по прескачане на препятствия „Тракиец” – за деца и аматьори, пони ездачи, 4/5-годишни коне, 5-годишни и по-възрастни коне.

Организаторите от БФКС и домакините очакват много оспорвани надпревари във всички изпитания . За шампионата в клас „Т” наградният фонд е 7200 лева, за група „Б” – 1200 лева, а за Млади ездачи са предвидени 300 лева, които ще бъдат рапределени между първите трима в класирането. Държавният шампион получава купа и медал за представянето си.

Сподели:

Още новини от деня