“Свободна зона - Русе” отбелязва 35 години от създаването си

“Свободна зона – Русе” отбелязва 35 години от създаването си

„Свободна зона – Русе” ЕАД е дружество, управляващо най-голямата и най-добре развита свободна зона в България от такъв тип, утвърдена като важен логистичен и индустриален център в региона.

Считан за икономически център предоставящ възможности за работа и различни законови облекчения за фирмите, които оперират на неговата територия, дружеството вече 35 години е доказан партньор на успеха!

Географското положение, добре развитата инфраструктура и транспортна комуникация на град Русе са определящи за ситуирането на зоната именно на територията на града.

Историята на дружеството започва през далечната 1988 година като важен импортно-експортен център, предоставящ митнически и данъчни облекчения на инвеститорите и търговците, опериращи на територията й.

Тя е основен механизъм в стремежа да бъдат привлечени и реализирани инвестиции в региона, които от своя страна ще допринесат и окажат благоприятен ефект върху развитието на икономиката на страната ни.

С официален прием  на 7 –ми март  „Свободна зона – Русе” ЕАД чества особено забележително своята 35 годишнина. Събитието се проведе в ресторанта на хотел „Дунав плаза“. Сред официалните гости бяха кметът на община Русе господин Пенчо Милков и неговият заместник по икономика и международно сътрудничество Златомира Стефанова, Областния управител на община Русе господин  Анатоли Станев, представители на академичната общност, почетни гости от Министерството на икономиката, изпълнителният директор на Националната компания индустриални зони  д-р Антоанета Барес  и ръководство на дружеството, представители на бизнеса и медиите.

„Вие не сте просто нашите клиенти, контрагенти, инвеститори, подкрепящи институции – Вие сте нашите партньори и приятели. С Вашата добронамереност, подкрепа, грижа и диалог превърнахте нашето дружество в предпочитано място, където реализирате намеренията си. 35 години са достатъчно, за да се изградим като основен експортно-импортен център – място, където откривате професионализъм и постоянен стремеж към усъвършенстване“, заяви Магдалена Иванова и поясни, че клиентите на „Свободна зона – Русе“ винаги могат да разчитат на техните отзивчивост и професионализъм.

Основателят на Свободната зона в Русе Йордан Казаков изрази своите похвали за дългогодишната дейност на компанията и сплотения екип на служителите в нея.

Областния управител на „Свободна зона – Русе ” ЕАД отличи директора  г-жа Магдалена Иванова с грамота за съществен принос в икономическото развитие на Русе и подчерта значението на бизнес структурата за успешното развитие на региона.           

Дружеството получи  поздравителни адреси от: Министърът на икономиката и индустрията – Никола Стоянов,  кметът на Община Русе господин Пенчо Милков, ректорът на Русенски университет „Ангел Кънев” – Академик Христо Белоев, както и от изпълнителния директор на „Русенска търговско – индустриална камара” господин Милен Добрев  – с  пожелания за крепко здраве и нови професионални успехи, с които екипът на „Свободна зона – Русе“ ЕАД да запази водещите си позиции в сферата!

Сподели: