Своеобразен фестивал на летящите фенери е замислен да се случи в Русе тази вечер

Своеобразен фестивал на летящите фенери е замислен да се случи в Русе тази вечер

Тази вечер ще бъде положено началото на една невероятна инициатива, в която Диана Димитрова ще има принос с няколко джаз изпълнения.

Ще се запознаем с малка, светеща частица от азиатската култура, която е наистина необятна! Едно от обичайните ѝ проявления са летящите фенери, които се пускат в небето всяка година на Фестивалите в Китай и Тайланд. Много тайландци вярват , че фенерите са символ на техните проблеми и излитането им всъщност е “отлитане” именно на тези проблеми… Без съмнение това е изключително рядко събитие за България и на Балканите, а при нас ще се случи за първи път!

Това до голяма степен резонира със славата на Русе като “градът на първите неща”!

Чудесната идея е на Ioanna Ivanova, която е особено креативна и има своя принос за град ни със своите клавирни изяви у нас и в чужбина. Понастоящем тя учи в Рим. Благодарение на нея, ние можем да наблюдаваме светлинно шоу с фенери и да си пожелаем нещо, по особено нестандартен начин!

Заповядайте на фестивал на „Летящите Фенери “ днес от 20.30 часа на кея под хотел Рига.

Нека всеки дойде с фенер и напише желанието си върху него, за да изпълним небето над Русе със светлина и надежда, призовават организаторите.

Сподели: