Сдружение БРТИМ зарадва деца с безплатни кулинарни демонстрации по случай Деня на детето

Сдружение БРТИМ зарадва деца с безплатни кулинарни демонстрации по случай Деня на детето

В два поредни дни в навечерието на Деня на детето, екипът на Сдружение БРТИМ проведе безплатни кулинарни демонстрации за деца в професионално оборудваната си учебна кухня. В тях се включиха 20 деца на възраст от 4 до 9 години, които мечтаят да са като шеф-готвачите. По време на демонстрациите под надслов „Мини Мастър Шеф“, децата под ръководството на кулинаротерапевт приготвиха сладки и солени изкушения от бутер тесто.

Всички деца – участници в кулинарните демонстрации – от най-малките до най-големите слушаха внимателно и изпълняваха старателно указанията, работиха усърдно и накрая нетърпеливо похапнаха от още топлите бутер изделия, които сами си приготвиха. Както каза шеф Мишо (на 7 години) – „Всичко беше невероятно вкусно!“.

Оказа се, че забавлението не беше само за децата. Родителите им ги подкрепяха и наблюдаваха с интерес и гордост как малките ръце правят чудеса в кухнята. Кулинарното изкуство наистина е приятно изживяване за малки и големи.

Инициативата за безплатни кулинарни демонстрации е подаръкът, който Сдружение БРТИМ направи по случай Деня на детето и беше осъществена съвместно с Детска Академия „Хермес“.

Сподели:

Още новини от деня