Сдружение за исторически възстановки „Чигот“ се завръща при живописните останки от средновековния град Червен

Сдружение за исторически възстановки „Чигот“ се завръща при живописните останки от средновековния град Червен

Сдружение за исторически възстановки „Чигот“ се завръща при живописните останки от средновековния град Червен!

Елате с нас на едно пътешествие назад към XIII – XIV в. – епохата на Второто българско царство. Едно време на велики царе и императори, на висока култура и на безпросветно невежество, на религиозни спорове и разбира се на епични войни с ромеи, кръстоносци и османски турци, казват организаторите.

В празничните дни от 6 до 8 май, с любезната покана и съдействие на Регионален исторически музей – Русе, организираме средновековен лагер зад крепостните стени на Червен. Събитието ще се проведе с помощта и подкрепата на нашите приятели от СНЦ „Търновци“ както и други, независими реенактори, казват още от „Чигот“.

Елате, за да видите достоверни реконструкции на средновековни български облекла, украшения, оръжия, предмети от бита и др. Нека ви разкажем за Средновековна България и за живота на нашите предци – не само за царете и техните героични битки, но също и за обикновените хора, за ежедневието, за делниците и празниците, за грижите и забавленията, за занаятите и търговията. Елате, за да ви покажем как изглежда средновековната кулинария.

Вижте как са изглеждали средновековните битки от близо и чуйте как звънят оръжията на бойците.
– – –
Място: Средновековен град Червен
Време: 6 – 8 май 2023 г.
Начало: 6 май, 13:00 ч.
Край: 8 май, 13:00 ч.
Вход за посетители: заплаща се само билета за археологическия обект „Средновековен град Червен“

Сподели: