Сдружение „Приказка за България“ с плакет от областния управител Галин Григоров

Сдружение „Приказка за България“ с плакет от областния управител Галин Григоров

Сдружението за военно-патриотично възпитание на младежта „Приказка за България“ беше удостоено с плакет на областния управител на област Русе Галин Григоров. Отличието се дава за съществен принос към съхраняването и предаването на  българските традиции и ценности. То беше получено лично от председателя на организацията Цветелин Радулов, който е и офицер от резерва.

„Благодаря за усилията, които полагате, за да възпитавате децата ни в традиционните български ценности, бит и обичаи. Поздравявам Ви за това, което правите и вярвам, че със същата енергия и отдаденост ще продължите! От хора като Вас зависи дали следващите поколения ще вярват в изкривени псевдо ценности или ще помнят завещаното от предците си!“, с тези думи Григоров се обърна към председателя на сдружението Цветелин Радулов. Той, от своя страна, заяви, че е радостен, че държавата е проявила отговорност и изповядваните от тях ценности най-накрая са намерили място в провежданата политика на национално и местно ниво. „Благодаря за наградата, тя е стимул да продължим напред! Радостен съм, че някой наистина е оценил дейността ни!“, допълни още Радулов.

Припомняме, че особено в последните няколко години Областната администрация си сътрудничи отлично със сдружението при осъществяването на разнообразни събития, свързани с богатото минало на страната. Сред тях са провеждането на вече превърналия се в традиция Национален комитски събор, а също и множество изложби и музеи на открито, представящи оръжия и военни предмети от различни епохи, сред който и Руско-турската освободителна война. Сдружението беше и основен организатор на внушителната възстановка в село Ряхово по случай отбелязването на 100 години от края на Първата световна война. Същевременно са изнасяни исторически беседи, организирани са турнири и конкурси с военна насоченост, провеждали са се и събития на интерактивни площадки, където условията са максимално близки и адаптирани към службата на съвременния войник. Дейността на сдружението не се ограничава само на територията на региона. Подобен род събития са организирани в цялата страна, като съществено място в биографията на организацията заема и цялостната практическа подкрепа при реализирането на кампанията „Бъди войник“ в България.

Сподели: