runners of ruse бягане за виктория

Сдружение събра над 2000 подписа с искане за повече сигурност на местата за спорт и отдих в Русе

Подписка с искане за мерки за безопасност на местата, където русенци прекарват свободното си време и спортуват, бе внесена днес в деловодството на община Русе. Инициатор е сдружение „Runners Of Ruse“, съобщи Велизар Ташев, който е част от организацията.

Той обясни, че началото на подписката е било поставено на 9 октомври /вторник/, когато бе организирано масово бягане в памет на убитата 30-годишна Виктория Маринова – административен директор на TVN и водеща на предаване. За по-малко от пет дни са били събрани 2118 подписа.

Исканията са за монтиране на видеонаблюдение поне на входно-изходните точки на всички паркове, алеи и места, които се използват за спорт и отдих в Русе, присъствие на служители на охранителна полиция и/или на общинското специализирано звено „КООРС“ с работно време до 22,00 часа в периода април-септември и до 20,00 часа от октомври до март, които да следят за агресивно, непристойно поведение на граждани.

Ташев обясни, че много граждани припознават крайбрежната стена като място за разходки, отдих и спорт, а не като техническо съоръжение.

Директорът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров коментира, че през идната година е предвидено на кейовата стена, където бе извършено убийството, да бъде изграден предпазен парапет. Поетапно ще се монтира осветление, видеонаблюдение и почистване на растителността.

Димитров обясни, че кейовата стена с бетонния кожух е предпазно съоръжение на колектора, който е част от канализационната система на града. Досега там други дейности не са могли да бъдат извършвани, тъй като съоръжението е част от проект, чийто условия не са позволявали това за определен срок.

Румен Максимов – един от близките на убитата Виктория Маринова, обясни, че се подготвя благотворителен концерт с участието на известни изпълнители. Събраните средства ще бъдат използвани за изграждането на видеонаблюдение и осветление на кейовата стена.

БТА

Сподели: