Сдружение "Футболен клуб Дунав от Русе" е вече пълноправен член на БФС

Сдружение „Футболен клуб Дунав от Русе“ е вече пълноправен член на БФС

Време за прочитане: < 1 мин.

На проведеното извънредно заседание на Конгреса на Българския футболен съюз, бе приет за пълноправен член СНЦ „Футболен клуб Дунав от Русе“, което представлява ръководната шапка на ФК Дунав Русе. С това се сложи и край на междинното положение на клуба след катаклизмите от лятото на 2020-а година, в което новата организация направи всичко необходимо, включително и поемане на задължения, за да запази участието на различните отбори в първенствата и турнирите на БФС, но без да се ползва от предвидените по Устав членски права.

Това беше причината Дунав да няма право на глас на днешния конгрес и да не участва на него с пълноценно представителство. Съгласно основополагащите документи на клуба и принципите му на управление, позицията на Дунав по такива въпроси ще бъде определяна директно от членовете на организацията.

С положителното гласуване на делегатите на Конгреса, Дунав се завръща и формално в голямото семейство на българския футбол и по този начин се подчертава ролята на клуба като структуроопределящ и системен за футбола в Северна България със своите 20 отбора в различните първенства и турнири на БФС и богата история и традиции.

Като пълноправен член на БФС, ФК Дунав ще работи интензивно на всички нива за развитието на българския футбол в конструктивен диалог и сътрудничество с други футболни клубове от региона, както и с деятели и ръководители на регионално и национално ниво. Пример в тази посока са установените отношения с отборите на Спартак Пл и Локомотив ГО, като в този формат се очаква да се присъединят и още клубове. Основните приоритети са сътрудничеството в маркетингово, организационно и спортно-техническо отношение, както и съгласуването на общи позиции по въпроси от взаимен интерес.

Пълноправното си членство, Дунав ще придобие считано от 18.10.2021.

Сподели:

Още новини от деня