СДС - Русе чества 30 години днес

СДС – Русе чества 30 години днес

С благодарствен молебен и водосвет, извършени от отец Стефан, започна честването на 30 години от създаването на СДС в Русе. Събитието в зала 2 на хотел „Рига“ уважиха членът на НИС на СДС Станимир Станчев, областният председател на партията Драгомир Драганов, бившият кмет на Община Русе Елеонора Николова, членове и симпатизанти на политическата сила.

Сред гостите бяха зам. – областните управители Свилен Иванов и Валентин Колев, председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев, общински съветници от различни политически сили, кметът на Община Русе Пенчо Милков, областни и общински ръководители на ДПС, БСП и др. партии.

В края на събитието бе разрязана голяма торта, посветена на годишнината.

Ето какво споделиха домакините във видеото:

 „За мен е голяма чест да присъствам тук 30 години след създаването на СДС! От самото начало винаги съм Ви подкрепял като дясна партия!

За съжаление доста често се питам кога ще настъпи краят на прехода! Считам, че това ще се случи след като успеем да изравним доходите в България с тези в Европейския съюз. Вярвам, че заедно с Вас ще продължим да работим за промяната на национално и европейско ниво и ще постигаме все по-видими успехи!“ заяви Свилен Иванов в приветствието си към присъстващите.

От своя страна Валентин Колев допълни, че ентусиазмът и желанието за промени на основателите на СДС са поставили едно начало, което продължава да се развива в годините, макар и може би недостатъчно бързо и не според очакванията ни.

„Не бива да забравяме, че това към което се стремим и казваме, че все още не сме постигнали и това, с което се сравняваме е направено в другите държави за стотици години! Нека бъдем реалисти! Считам, че демокрацията е начин на живот, постигнат с много воля и усилия! Нека бъдем доволни, че имаме това начало и да продължаваме да подкрепяме демократичните промени, които осъществяваме! Нека бъдем по-смирени, а целта на всички ни да бъде просперитета на българските граждани! Това е усилие, което трябва да бъде положено едновременно от политическите партии и държавата!

Честит юбилей! Бъдете живи и здрави!“ каза още той.

Сподели:

Още новини от деня